Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citáty z knih, doporučená četba

knihy.jpgRáda bych vám doporučila knihy:

Miluj svůj život- Louise L. Hay   

Přestaň se bát- Don Miguel Ruiz

Moc podvědomí- Dr. Joseph Muprhy

Hovory s Bohem (všechna vydání)- Neale Donald Walsch

Léčebný kód- Alexander Loyd

Vědomí- Osho

Andělé v mých vlasech- Lorna Byrne


 

Za svůj život jsem přečetla nespočet knih s duchovním tématem. Každá z nich mi něco předala a já bych Vám ráda předala to nejsilnější z nich...


 


 

Hovory s Bohem IV.

Neale Donald Walsch

Neale: "V minulosti jsi mi řekl, že v mysli mistra pochopení nahrazuje odpuštění."

B : "A tak tomu je. Všechno bys prožil naprosto správně, protože jsi z čisté energie, kterou nazýváte láska, ztělesněné a zesílené v rozhodnutí svobodné vůle. Nemusíš čekat, až najdeš sám sebe ve sféře čistého bytí. Toto uvědomění můžeš kdykoliv přijmout za své. Evoluce je o pokračující expanzi tvého vědomí."


 


 

B : "Jen si dej pozor na to, abys nepustl ze zřetele, že úplně nejdůležitější je žít a sdílet s ostatními, jak je možné pozvednout vaši zkušenost na Zemi k probuzení lidského druhu."


 


 

B :" Zkuste se neurážet a mnohem méně usilujte o pomstu. Nabídněte požehnání pouze těm, kdo vám ublíží. Úplně se přestaňte bránit."


 


 

B :" Ocenění vašich schopností a nastavení vašich cílů nesmí mít nic společného s časem. Osvoboďte se od těchto umělých zábran. Opravdu začněte dělat právě teď, co jste odkládali na "zítřek."


 


 

B :" Dívej se na svůj život jako na proces, ne pouze jako na malý úsek v celku. Nesnaž se dokončit integraci všeho, co jsi pochopil během příštího roku, měsíce nebo týdne, nebo dne. Dej celému procesu čas, který potřebuje. Netrpělivost může nadělat škodu, pokud jí dovolíš, aby ti bránila v poznání, jak daleko jsi došel, jak moc jsi toho udělal. Nedovol jí to! Jinými slovy, buď laskavý sám k sobě. Povšimni si, v jaké životní fázi jsi byl dříve, kde jsi byl před pár lety a kde jsi teď. Tvůj pokrok je exponenciální." 


 


 

B :" Nepochybuj o sobě! Dokud si to budeš stále říkat, uvědomíš si to a zjistíš, že je to pravda."


 


 

B :" Cílem bude váš osobní vývoj a účelem jakákoliv změna. Je to tvoje touha ukázat, kým opravdu jsi. Jedním ze způsobů, jak to zrealizuješ, bude, že ostatním pomůžeš skoncovat s jejich trápením, že budeš uzdravovat planetu a že pozitivním způsobem ovlivníš budoucnost lidí, které miluješ."


 


 

B :" Pravou podstatou- instinktem lidstva je čistá bezpodmínečná láska."


 


 

Hovory s Bohem II.

Neale Donald Walsch

B :" Myšlenky skutečně vytvářejí hmotné formy- a když si mnoho lidí myslí totéž, je velmi pravděpodobné, že jejich myšlenky vytvoří novou realitu."


 


 

B :" Základní otázka při jakémkoliv rozhodování je :" Co by udělala láska?"


 


 

B :" Učíte děti, aby si pamatovaly různá fakta i fikce- představy, které si každá společnost o sobě vytváří- místo abyste dětem dali možnost hledat a objevovat jejich vlastní pravdy."


 


 

B :" Všiml sis, jak to ve vašem světě poslední dobou vypadá?"

N :" Co je s ním?"

B :" Vypadá hrozně v důsledku toho, jak vychováváte své děti."


 


 

Já jsem to

Šrí Nisargadatta Maharádž

" Láska je tím, co tvoří most mezi duší a tělem."

" Mysl vytváří propast, srdce ji překračuje."

" Skutečný svět je za myslí."

" Všechna utrpení jsou dílem člověka a je v lidských silách je ukončit. Bůh pomáhá tím, že staví člověka tváří v tvář jeho činům a požaduje po něm nastolení rovnováhy. Karma je zákon, který funguje spravedlivě. je to léčivá ruka boží."

" Vy jste utrpení svými vlastními touhami a strachy vytvořil a vy se s ním proto musíte vypořádat. Všechno je to způsobeno tím, že jste zapomněl na své vlastní bytí. Začal jste považovat obraz na plátně za skutečný a proto milujete lidi, které na něm vidíte, trápíte se pro ně a snažíte se je zachránit. Ale tak to není. Musíte začít u sebe. Jiná cesta neexistuje! Pracujte, samozřejmě, na práci nic špatného není."

" Je plně ve vaší moci změnit svět, jehož jste vy jediným zdrojem a základem. To, co bylo stvořeno, může být kdykoli rozpuštěno a znovu přetvořeno. Vše se bude dít tak, jak si přejete, pokud si to opravdu přejete."